Myken - Kurs til havs

2017

 

Ytterst i havgapet

Store lille Myken


Myken er et sjarmerende, lite fiskevær ytterst på Helgelandskysten i Nord-Norge; ca 25 km nord for Polarsirkelen og ca 32 km fra nærmeste fastland. Øygruppa består av ca 40 større og mindre øyer, holmer og skjær. Den største øya er bebodd av rundt 20 fastboende. Lenger ut i havet kommer du ikke. Neste stopp er Island. Ingen er turist på Myken. Du kommer innenfor og må ta i et tak der hvor det trengs. Du føler deg raskt som en Mykenværing og blir betatt av øylivet. Du vil nok komme tilbake, før eller senere.

Opplev storhavet på øygruppen Myken.  Vi tilbyr kurs og opplevelsesreiser med båtliv, fiske og matopplevelser med nyfanget fisk og skalldyr. Opplegget passer for grupper, familier og bedrifter som ønsker å samle opp til mindre grupper til en felles opplevelse.  Deltagerne vil bo på Myken fyr eller andre overnattingsplasser på øya.

   

Myken er ikke et sted for stor komfort, men for store opplevelser. Det er en lang reise, men den er ekte og er nær dagliglivet langs kysten. Siste del av turen går utenfor Hurtigruteleia og det er ofte litt sjøsprøyt når storhavet skal krysses.  Etter omtrent halvannen time med hurtigbåt fra fastlandet er du framme.


Du merker at du har kommet til en øy utenfor allfarvei. Den spesielle og vakre naturen, det tette bomiljøet og vennligheten du møter her er noen av grunnene til at besøkende kommer tilbake til Myken gang på gang